OSTERROB ČLANKI
Svet japonskih nožev je širok, zato smo za vas pripravili vsebine, ki vam bodo odgovorile na vprašanja o oblikah kuhinjskih nožev, jeklih in metalurgiji, brušenju nožev, običajih ob poklanjanju rezil...
Vas zanima, kdo so kovači, ki so izdelali vaš najljubši nož? Ali pa morda, kaj počnemo med obiskom Japonske? Vzemite si čas, natočite kozarec viskija in se poglobite v svet ostrine!
KVIZ
KVIZ: KATERI KUHINJSKI NOŽ JE ZA VAS?
Se ne morete odločiti, kateri kuhinjski nož je najbolj primeren za vas? Ne skrbite, pripravili smo kratek kviz, ki vas bo pripeljal do pravega noža.
NOVO
VIDEO: Kako nabrusimo enostransko brušen nož?
Skupaj se bomo sprehodili čez posamezne korake brušenja, za dobro mero pa dodali še kakšen trik, ki smo se ga naučili skozi leta brušenja tradicionalnih japonskih nožev.
Video: Kako nabrusimo kuhinjski nož?
Poglejte si naš VODNIK PO BRUŠENJU NOŽEV ZA ZAČETNIKE, kjer predstavimo osnove brušenja nožev na brusnih kamnih.
Kovačije na Japonskem
Japonska je razdeljena na regije in prefekture, vsaka izmed njih je znana po svoji obrti, obstaja pa nekaj ključnih centrov metalurške in kovaške industrije, kjer znanje že stoletja prehaja med generacijami. Da ne bo več dileme, od kod prihajajo naši noži, smo kovaške regije in "naše" kovače umestili na zemljevid.
Zakaj je kuhinjski nož najboljše darilo?
Kuhinjski nož je zagotovo osnova vsake kuhinje. Tisti, ki ga bo dobil, ga bo uporabljal vsak dan, njegove vrhunske lastnosti pa bodo lastnika noža spomnile na vas. Želite svojim najdražjim privoščiti več užitkov in manj napora, boljši okus in lepo oblikovano hrano?