Na prvo rokovanje izredno, nenavadno lahek. Po skoraj enem letu redne uporabe je še zmeraj oster k’sv..a
Nož je mojstrsko izdelan, materiali in finiš odlični, ostrina je, kot se pri takšnem nožu pričakuje. Priporočam.
Kljub cenovno dostopnemu modelu, je ta nož odlična naložba. Od nakupa dalje je vsak dan v redni uporabi. Občutek v rokah je odličen, teža prijetna, rezilo dovolj ostro in vodljivo. Sigurno nam bo dolgo služil!
Zanimiv teoretičen del, ki marsikaj pojasni. V praktičnem delu nazorna predstavitev brušenja nožev, udeleženci smo dobili tudi pomoč pri brušenju svojih nožev.
Vsekakor priporočam vsakomur, ki bi želel nadgraditi svoje osnovno znanje priprave sušija. Glede na temo nadaljevalnega tečaja je fajn, da prej obiščeš še osnovnega, saj tam najprej spoznaš osnove priprave riža in rolic, tukaj pa nadaljuješ s filiranjem in pripravo ribe. Super izkušnja z lepo spremljavo degustacijskih vin. Sigurno pozitivna izkušnja.
p.s. Poleg tega, da se imaš fajn, izveš še kakšno skrivnost, ki je mojstri sušija ne delijo javno. :-)
Super tečaj, gospa Megumi super pokaže in nauči filiranje ribe ter izdelavo sushija. Delali smo nigiri z rakci, brancinom, lososom, avokadom in jajčno omleto ter rainbow sushi. Na koncu smo imeli še degustacijo treh super okusnih vin. Priporočam 😁
Če imaš japonski nož in si ljubitelj ostrine in gladkih rezov, pojdi na tečaj. Spoznal boš razliko med pravilnim rezanjem in tistim, kar mi mislimo, da je rezanje. Kako se reže, ne seka. Pri tem pa uživa. Že nekaj let imam japonske nože, sedaj pa sem šele spoznal, kako naj z njimi pravilno in varno režem.
Zelo navdihujoče. Izredno izpiljen način podajanja znanja. Veliko sem se naučil o pripravi - rezanju hrane, dobil veliko informacij in ob tem tudi idej ter kar je najpomembneje ugotovil, da s to tehniko priprave - rezanja lahko jem sadje in zelenjavo na katero, do sedaj niti pomisliti nisem smel.
Hvala gospod Barać za do popolnosti izpolnjen večer.
Pinceta je kvalitetne izdelave in se lahko uporabi tudi za peko manjših stvari na ponvi. Ni pa ravno uporabna za žar, saj je prekratka in ker se ne razpre dovolj za večje kose mesa ali zelenjave. Slabša ocena zgolj zaradi tega, ker je pri opisu navedena tudi ta možnost uporabe, ki pa se meni zdi močno omejena.
Po nesreči poslano premajhno sayo so mi po hitrem postopku zamenjali, tako da sem zelo zadovoljna tako z izdelkom kot s podporo strankam.
Pozdravljeni ga. Eva,
Miha iz OsterRob-a tukaj. Najlepša hvala za vašo oceno.
Opravičujemo se, da izdelek ni dosegel vaših pričakovanj. Sem osebno preveril velikost saye in noža, ki se sicer lepo prilegata – zato obstaja možnost, da je prišlo do napake in smo vam poslali napačno zaščito.
Bi nam morda lahko poslali fotografijo noža s sayo? Tako bomo najlažje ugotovili, v čem je težava.
Seveda ste tudi lepo vabljeni v naš salon, kjer lahko skupaj preverimo ujemanje. Če vam je lažje, pa nam lahko sayo brezplačno pošljete nazaj – ko jo prejmemo, jo bomo pregledali in po potrebi zamenjali.
V kolikor vam lahko še kako pomagam, mi prosim sporočite.
S prijaznimi pozdravi,
Miha
Vsak uporabnih japonskih nožev "mora" obiskati tečaj, kjer izve ne le o tehnikah brušenja, temveč tudi negi nožev, različnih sestavah jekla pri različnih nožih, itd. Odlična prezentacija in učna ura brušenja nožev /tri- ure / čestitke ekipi.
Super tečaj, zelo lepo predane informacije. Vsekakor priporočam vsem ljubiteljem Sushia. 🙏
Odličen tečaj, super voditeljica. Priporočam obisk, če bi radi suši pripravljali tudi sami doma.