DOBRODOŠLI V OSTERROB!

NAŠE POSLANSTVO

Nož je najbolj osnovno in največkrat uporabljeno orodje v kuhinji. V kolikor je pravilne oblike in velikosti, kvalitetnega jekla, ima ustrezen ročaj in ostro rezilo, deluje kot podaljšek vaši roki. Japonski kuharji verjamejo, da je z dobrim nožem možno doseči Jinba Ittai 人馬一体, ki v dobesednem prevodu pomeni »oseba [in] konj [kot] eno telo«. Vsak kuhar stremi k čimbolj skladni povezavi med roko in nožem. Osredotočenost na samo pripravo hrane pomeni boljši rezultat. OsterRob nudi selekcijo najbolj kvalitetnih japonskih nožev. Stremimo k izobraževanju kuharskih entuziastov kot tudi profesionalnih chefov o pomembnosti ostrega kuhinjskega noža in njegovemu vplivu na hrano, ki jo pripravljamo.

Za več informacij o tem, kako doseči svoj lastni Jinba Ittai, obiščite naš izobraževalni kotiček, kjer lahko najdete veliko člankov o japonskih nožih, kovačih, vzdrževanju ostrine in drugih temah, ki jih povezujemo z našim delom.

NAŠA ZGODBA

Ko sem pred kratkim v naših prostorih gostil skupino mladih, nadobudnih kuharjev, mi je en izmed njih zastavil zanimivo vprašanje: »Kako sem začel delati z japonskimi noži?« Po premisleku ugotavljam, da ni šlo za zavestno odločitev, temveč za posrečen splet okoliščin, ki so me privedle do točke, kjer sem danes. Najprej študent, nato športni plezalec in posledično višinski delavec, sem se s svetom japonskih nožev srečal ob selitvi v prvo lastno stanovanje in ob odločitvi, da k odraslosti spada tudi kakovosten japonski nož. Kupil sem ga preko spleta z Japonske in nemudoma je pritegnil pozornost družine in prijateljev – vsak si je želel enega tudi zase. Ideja o uvažanju japonskih nožev v Slovenijo se je razvila ob posvetu s prijateljem, ki mi je nato oblikoval spletno stran in pomagal zasnovati znamko OsterRob.

Kot pri vsakem mladem podjetju so bile potrebne neskončne ure dela brez opaznih rezultatov, dokler se niso po dveh letih stvari začele počasi premikati. Najprej so nože kupovali družina in prijatelji, nato prijatelji od prijateljev, šele zatem so začela prihajati tudi druga naročila. Začel sem sodelovati z različnimi profesionalnimi kuharji, jim kdaj posodil kakšen nož, da so ga sami preizkusili, ponujal sem jih blogerjem in ljubiteljskim kuharjem. Ves ta čas sem se izobraževal o tehničnih aspektih japonskega jekla in pomembnosti ostrine rezila pri pripravi hrane. Obiskoval sem evropske kulinarične sejme, kjer sem zbiral kataloge proizvajalcev, kupoval vzorčne nože in najpomembneje, navezoval stike z japonskimi kovači in njihovimi predstavniki. Kar se je začelo kot šala leta 2010, je danes rastoče podjetje z mlado in predano ekipo. Zastopamo več kot 20 proizvajalcev, katerih izdelke prodajamo v prostorih trgovine OsterRob v Ljubljani in 4 spletnih trgovinah. Ukvarjamo se tudi z brušenjem nožev in organiziramo dobro obiskane tečaje brušenja nožev, priprave sušija in drugih kulinaričnih dogodkov.

Prihodnost je svetla!
Luka Grmovšek

SPOZNAJ EKIPO

Različni karakterji in življenjske izkušnje, ampak ista strast do vrhunskih japonskih nožev!

LUKA

Ustanovitelj & brušenje

Najljubši nož:
Tojiro Gyuto Atelier VG-10 White 240 mm

ANA

Računovodstvo & HR

Najljubši nož:
Custom Hokiyama Kiritsuke Ginsanko 210 mm

GREGA

Marketing & mednarodna prodaja

Najljubši nož:
Harukaze Gyuto Cherry 210 mm

LUCIJA

Splet & marketing

Najljubši nož:
Kato Yuki Gyuto Shirogami #2 210 mm

INA

Družbena omrežja & grafično oblikovanje

Najljubši nož:
Saji Gyuto Rainbow Damascus 210 mm

ŽIGA

Brušenje & svetovanje

Najljubši nož:
Mcusta Slicer Damascus D Classic 270 mm

URBAN

Podpora strankam & prodaja

Najljubši nož:
ZDP-189 Santoku Black 180 mm

KARIN

Podpora strankam & prodaja

Najljubši nož:
Kumokage Nakiri Damascus 165 mm

DAVID

Podpora strankam & prodaja

Najljubši nož:
Nigara Kurozome Kiritsuke Yanagiba Aogami #2 Damascus 240 mm

SAMO

Veleprodaja

Najljubši nož:
Kouhei-Shinmatsu Bunka Silver 200 mm

JON

MIŠA

Skladišče & pakiranje

Najljubši nož:
Kawamura Aoki Santoku 165 mm

Ernest

Podpora strankam & prodaja

Najljubši nož:
Tsunehisa Sakimaru Sujihiki Aogami #2 270 mm

JANA

Splet & copywriting

Najljubši nož:
Hokiyama Nakiri AUS-10 Damascus 165 mm

Gal

Brušenje

Najljubši nož:
HAP-40 Wide Gyuto Black 240 mm

tina

Skladišče & pakiranje

Najljubši nož:
ZDP-189 Bunka Black 190 mm

ANDRAŽ

Podpora strankam & prodaja

Najljubši nož:
Nigara Gyuto VG-10 Damascus Tsuchime 240 mm

jernej

Foto & video

Najljubši nož:
Higonokami Kengata žepni nož 75 mm

Spoznajte še 👇

Potopis: Japonska

Zgodba o japonskih kovačih, najostrejših kuhinjskih nožih, skrivnostnih jeklih in najboljšem sušiju.

preberi več ...

Naši produkti

Tekom let raziskovanja sveta kuhinjskih nožev smo razvili kar nekaj lastnih produktov za profesionalne kuharje, brusilce in domače kuharske entuziaste! Predstavljamo izbor izdelkov, ki so plod našega sodelovanja z japonskimi kovačijami in ostalimi proizvajalci.

preberi več ...

Ultimativen vodnik za izbiro pravega noža

Kakšne lastnosti mora imeti nož, da je lahko dobro orodje za pripravo hrane? Kako to orodje preudarno izbrati, da nam bo dolgo služilo kot zvesti pomočnik pri kuharskih podvigih?

preberi več ...

POVEŽIMO SE!

Če imate kakršnakoli vprašanja, ideje, nasvete, težave, nas lahko kontaktirate preko spodnjega obrazca, na tel:+38631633125 ali info@osterrob.si 👇

KONTAKT