DOBRODOŠLI V OSTERROB!
NAŠE POSLANSTVO
Nož je najbolj osnovno in največkrat uporabljeno orodje v kuhinji. V kolikor je pravilne oblike in velikosti, kvalitetnega jekla, ima ustrezen ročaj in ostro rezilo, deluje kot podaljšek vaši roki. Japonski kuharji verjamejo, da je z dobrim nožem možno doseči Jinba Ittai 人馬一体, ki v dobesednem prevodu pomeni »oseba [in] konj [kot] eno telo«. Vsak kuhar stremi k čimbolj skladni povezavi med roko in nožem. Osredotočenost na samo pripravo hrane pomeni boljši rezultat. OsterRob nudi selekcijo najbolj kvalitetnih japonskih nožev. Stremimo k izobraževanju kuharskih entuziastov kot tudi profesionalnih chefov o pomembnosti ostrega kuhinjskega noža in njegovemu vplivu na hrano, ki jo pripravljamo.
Za več informacij o tem, kako doseči svoj lastni Jinba Ittai, obiščite naš izobraževalni kotiček, kjer lahko najdete veliko člankov o japonskih nožih, kovačih, vzdrževanju ostrine in drugih temah, ki jih povezujemo z našim delom.
NAŠA ZGODBA
Ko sem pred kratkim v naših prostorih gostil skupino mladih, nadobudnih kuharjev, mi je en izmed njih zastavil zanimivo vprašanje: »Kako sem začel delati z japonskimi noži?« Po premisleku ugotavljam, da ni šlo za zavestno odločitev, temveč za posrečen splet okoliščin, ki so me privedle do točke, kjer sem danes. Najprej študent, nato športni plezalec in posledično višinski delavec, sem se s svetom japonskih nožev srečal ob selitvi v prvo lastno stanovanje in ob odločitvi, da k odraslosti spada tudi kakovosten japonski nož. Kupil sem ga preko spleta z Japonske in nemudoma je pritegnil pozornost družine in prijateljev – vsak si je želel enega tudi zase. Ideja o uvažanju japonskih nožev v Slovenijo se je razvila ob posvetu s prijateljem, ki mi je nato oblikoval spletno stran in pomagal zasnovati znamko OsterRob.
Kot pri vsakem mladem podjetju so bile potrebne neskončne ure dela brez opaznih rezultatov, dokler se niso po dveh letih stvari začele počasi premikati. Najprej so nože kupovali družina in prijatelji, nato prijatelji od prijateljev, šele zatem so začela prihajati tudi druga naročila. Začel sem sodelovati z različnimi profesionalnimi kuharji, jim kdaj posodil kakšen nož, da so ga sami preizkusili, ponujal sem jih blogerjem in ljubiteljskim kuharjem. Ves ta čas sem se izobraževal o tehničnih aspektih japonskega jekla in pomembnosti ostrine rezila pri pripravi hrane. Obiskoval sem evropske kulinarične sejme, kjer sem zbiral kataloge proizvajalcev, kupoval vzorčne nože in najpomembneje, navezoval stike z japonskimi kovači in njihovimi predstavniki. Kar se je začelo kot šala leta 2010, je danes rastoče podjetje z mlado in predano ekipo. Zastopamo več kot 20 proizvajalcev, katerih izdelke prodajamo v prostorih trgovine OsterRob v Ljubljani in 4 spletnih trgovinah. Ukvarjamo se tudi z brušenjem nožev in organiziramo dobro obiskane tečaje brušenja nožev, priprave sušija in drugih kulinaričnih dogodkov.
Prihodnost je svetla!
Luka Grmovšek
SPOZNAJ EKIPO
Različni karakterji in življenjske izkušnje, ampak ista strast do vrhunskih japonskih nožev!
DAVID
Podpora strankam & prodaja
Najljubši nož:
Nigara Kurozome Kiritsuke Yanagiba Aogami #2 Damascus 240 mm
Spoznajte še 👇
Potopis: Japonska
Zgodba o japonskih kovačih, najostrejših kuhinjskih nožih, skrivnostnih jeklih in najboljšem sušiju.
Naši produkti
Tekom let raziskovanja sveta kuhinjskih nožev smo razvili kar nekaj lastnih produktov za profesionalne kuharje, brusilce in domače kuharske entuziaste! Predstavljamo izbor izdelkov, ki so plod našega sodelovanja z japonskimi kovačijami in ostalimi proizvajalci.
Ultimativen vodnik za izbiro pravega noža
Kakšne lastnosti mora imeti nož, da je lahko dobro orodje za pripravo hrane? Kako to orodje preudarno izbrati, da nam bo dolgo služilo kot zvesti pomočnik pri kuharskih podvigih?
POVEŽIMO SE!
Če imate kakršnakoli vprašanja, ideje, nasvete, težave, nas lahko kontaktirate preko spodnjega obrazca, na tel:+38631633125 ali info@osterrob.si 👇