Dobrodošli v OsterRob!

Naše poslanstvo

Nož je najbolj osnovno in največkrat uporabljeno orodje v kuhinji. V kolikor je pravilne oblike in velikosti, kvalitetnega jekla, ima ustrezen ročaj in ostro rezilo, deluje kot podaljšek vaši roki. Japonski kuharji verjamejo, da je z dobrim nožem možno doseči Jinba Ittai 人馬一体, ki v dobesednem prevodu pomeni »oseba [in] konj [kot] eno telo«. Vsak kuhar stremi k čimbolj skladni povezavi med roko in nožem. Osredotočenost na samo pripravo hrane pomeni boljši rezultat. OsterRob nudi selekcijo najbolj kvalitetnih japonskih nožev. Stremimo k izobraževanju tako kuharskih entuziastov kot tudi profesionalnih chefov o pomembnosti ostrega kuhinjskega noža in njegovemu vplivu na hrano, ki jo pripravljamo. Za več informacij o tem, kako doseči svoj lastni Jinba Ittai, obiščite naš izobraževalni kotiček, kjer lahko najdete veliko člankov o japonskih nožih, kovačih, vzdrževanju ostrine in drugih temah, ki jih povezujemo z našim delom.

Naša zgodba

Ko sem pred kratkim v naših prostorih gostil skupino mladih, nadobudnih kuharjev, mi je en izmed njih zastavil zanimivo vprašanje: »Kako sem začel delati z japonskimi noži?« Po premisleku ugotavljam, da ni šlo za zavestno odločitev, temveč za posrečen splet okoliščin, ki so me privedle do točke, kjer sem danes. Najprej študent, nato športni plezalec in posledično višinski delavec, sem se s svetom japonskih nožev srečal ob selitvi v prvo lastno stanovanje in ob odločitvi, da k odraslosti spada tudi kakovosten japonski nož. Kupil sem ga preko spleta z Japonske in nemudoma je pritegnil pozornost družine in prijateljev – vsak si je želel enega tudi zase. Ideja o uvažanju japonskih nožev v Slovenijo se je razvila ob posvetu s prijateljem, ki mi je nato oblikoval spletno stran in pomagal zasnovati znamko OsterRob.

Kot pri vsakem mladem podjetju so bile potrebne neskončne ure dela brez opaznih rezultatov, dokler se niso po dveh letih stvari začele počasi premikati. Najprej so nože kupovali družina in prijatelji, nato prijatelji od prijateljev, šele zatem so začela prihajati tudi druga naročila. Začel sem sodelovati z različnimi profesionalnimi kuharji, jim kdaj posodil kakšen nož, da so ga sami preizkusili, ponujal sem jih blogerjem in ljubiteljskim kuharjem. Ves ta čas sem se izobraževal o tehničnih aspektih japonskega jekla in pomembnosti ostrine rezila pri pripravi hrane. Obiskoval sem evropske kulinarične sejme, kjer sem zbiral kataloge proizvajalcev, kupoval vzorčne nože in najpomembneje, navezoval stike z japonskimi kovači in njihovimi predstavniki. Kar se je začelo kot šala leta 2010, je danes rastoče podjetje z mlado in predano ekipo. Zastopamo več kot 20 proizvajalcev, katerih izdelke prodajamo v prostorih trgovine OsterRob v Ljubljani in 4 spletnih trgovinah. Ukvarjamo se tudi z brušenjem nožev in organiziramo dobro obiskane tečaje brušenja nožev, priprave sušija in drugih kulinaričnih dogodkov.

Prihodnost je svetla!
Luka Grmovšek

SPOZNAJ EKIPO

Različni karakterji in življenjske izkušnje, ampak ista strast do vrhunskih japonskih nožev!

LUKA

Ustanovitelj & brušenje

ANA

Računovodstvo & HR

GREGA

Marketing & mednarodna prodaja

LUCIJA

Urejanje spletnih strani & marketing

INA

Družbena omrežja & grafično oblikovanje

ŽIGA

Brušenje & svetovanje

MARINA

Skladišče & pakiranje

URBAN

Podpora strankam & prodaja

SAMO

Veleprodaja

KARIN

Skladišče & pakiranje

LUKA

Urejanje spletnih strani

DAVID

Podpora strankam & prodaja

Povežimo se!

Če imate kakršnakoli vprašanja, ideje, nasvete, težave, nas lahko kontaktirate preko spodnjega obrazca, na +386 31 633 125 ali info@osterrob.si 👇