Nož kot darilo

Rezilo in človeška vrsta sta zelo trdno povezana skozi ves evolucijski razvoj. Druge vrste ne potrebujejo ostrin, saj so z njimi rojene. Ljudje pa smo si svoje okolje prirejali tako, da smo uporabljali rezila, ki jih je ponujala narava – kamen, okli, rogovi, slonovina, ter kasneje z odkritjem železove rude oblikovali eno najpomembnejših orodij. Železo je omogočilo trdoto in vzdržljivost za rezanje in sekljanje. Kasneje se je z dodajanjem ogljika in kroma dosegla boljša kvaliteta materialov, s čimer se je doseglo trajnost, fleksibilnost, ostrino in odpornost na rjo.

Človeku je uporaba rezila olajšala življenje in mu pomagala preživeti. Rezilo je temelj napredka – brez njega ne bi mogli oblikovati predmetov, strojev, ter izrezovati posebne oblike zelenjave, sadja…

In danes si brez primernih pripomočkov ne predstavljamo dela v kuhinji – domači ali profesionalni. Kuhanje namreč ne pomeni več garanje ob pripravi hrane za vso družino, ampak je (ali postaja) zabavno in družabno opravilo.

Ker je kuhanje doma v trendu, so kuhinjski pripomočki izvrstno darilo. Tisti, ki so resnično zaljubljeni v kuhanje – in tisti, ki bi to radi bili – zahtevajo najboljše orodje.

Kuhinjski noži so zagotovo temelj vsake kuhinje. Zakaj torej izbrati kuhinjski nož kot darilo?

  • Obdarovanec ga bo vsakodnevno uporabljal. Njegove vrhunske karakteristike ga bodo spominjale na vas.
  • Svojim najdražjim želite več užitka in manj garanja v kuhinji, boljše okuse in lepše oblikovane sestavin.
  • Darilo za vse življenje.
  • Ker gre za vrhunski rokodelski izdelek in je del japonske tradicije

Naj zaključimo z vraževerjem, ki se pojavlja v vseh kulturah in pravi, da špičasto rezilo ni ustrezno za darilo, saj naj bi to včasih predstavljalo kot znak napovedi vojne med kralji. Če pa so bila rezila med njimi predmet trgovanja pa je veljalo, da gre za zavezništvo med državama, zato se še danes držimo navade, da ob podarjanju noža zraven priložimo kovanec, ki nam ga obdarovanec simbolično vrne. S tem zadostimo vraževerju in sodobni potrebi po najboljših pripomočkih!

Za lažje odločanje med tipi nožev, si vzemite čas za branje člankov na naši spletni strani ali pa pošljite vprašanje po e-pošti: info@osterrob.si. Z veseljem vam bomo svetovali!

← Starejše objave Novejše objave →