Sestavi svoj nož!

Ustvarite SVOJ nož. Ne prepustite najbolj pomembnega orodja v kuhinji naključju. Prepričajte se, da bo natančno takšen, kakršnega potrebujete. In točno takšen, kot si ga želite. 

  • 1
  • 2
  • 3

Ustvarite svoj nož

Kakšna oblika rezila?
Santoku, gyuto, kiritsuke, bunka, petty. Vsak od njih za specifično nalogo.

Katero jeklo?
Visoko-ogljično, prašno, nerjaveče … Aogami, shirogami, ZDP-189, SG2, HAP-40, VG-10. Kako skrbni ste pri skrbi za svoj kuhinjski nož?

Kakšna obdelava rezila?
Kuro-uchi, tsuchime, nashiji, polished. Kateri od njih je VAM pisan na kožo?

Barviti ročaji. Katerega izbrati?
Vam je pomembno, da se barva ročaja sklada z barvo zaves v kuhinji? Vas specifičen odtenek spominja na posebno osebo, kraj, dogodek? Želite, da se nož barvno ujame z obstoječo kolekcijo?