20% popusta

UNIVERZALCI!

20 % popusta

Večnamenski kuhinjski noži

Izbor univerzalnih kuhinjskih nožev, ki blestijo pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski.

Večnamenski noži so primerni za pripravo mesa, rib in zelenjave.

Santoku, Bunka in Gyuto - kateri je vaš najljubši?

poglej kolekcijo

TIPI REZIL

→ poglej GYUTO rezila

→ poglej SANTOKU rezila

→ poglej BUNKA rezila

UNIVERZALCI!

Your product's name

$19.99

Your product's name

$19.99

Your product's name

$19.99

Your product's name

$19.99

Your product's name

$19.99

Your product's name

$19.99

Your product's name

$19.99

Your product's name

$19.99

preberi več o različnih oblikah

SANTOKU

Santoku je originalni japonski večnamenski nož, ki je najpogosteje uporabljeno rezilo v japonskih domačih kuhinjah.

Odličen za vse vrste rezanja in sekljanja na rezalni deski. Ta oblika rezila nudi enostavno uporabo in je zato primerna tudi za neizkušene kuharje.

Ima zelo prepoznavno obliko: široko rezilo, rahlo ukrivljen trebuh, zaobljeno konico. Razpon dolžine rezil je od 150 do 180 mm.

San pomeni "tri", torej "nož treh vrlin".

  • 3 sestavine: meso, ribe, zelenjava
  • 3 naloge: rezanje, sekljanje, kockanje
  • 3 deli noža: konica (precizno rezanje), rezalni rob (splošno rezanje), peta (robustno delo)
Santoku noži

GYUTO

Najbolj vsestranski kuhinjski nož, je japonska različica “Chef’s knife” noža, le da je tanjši in lažji od sorodnih zahodnjaških nožev, zato je bolj okreten in natančen.

Prvotno zasnovan za razrez govedine in dobesedno pomeni "kravji meč". 

Podpira vse tehnike priprave hrane: rezanje, sekljanje, kockanje, julienne… Odličen je tako za razrez mesa kot tudi drobno sekljanje česna.

  • Razpon dolžine rezil: 150-390 mm 
  • Dolžina za domačo uporabo: 210 mm
  • Dolžina za profesionalno uporabo: 240 mm
Gyuto noži

BUNKA

Večnamenski japonski kuhinjski nož, primeren za domače in profesionalne kuharje. Bunka v japonščini pomeni "kultura". 

Zelo izrazit videz, saj obliko rezila zaznamuje tanto konica, ki je tihi poklon samurajski tradiciji.

Karakterisitke: široko rezilo, trebuh brez krivine, koničast zaključek, ki ga imenujemo tudi “K-tip”.

Namen: sekljanje zelenjave, rezanje mesa in rib ter vse finejše rezalne tehnike: drobno sekljanje, chiffonade, julienne…

Razpon dolžine rezil: 165 - 200 mm 

Bunka noži

KVIZ!

Niste prepričani, katera oblika rezila je za vas najbolj primerna?

Rešite kviz!

POTREBUJETE POMOČ PRI IZBIRI NOŽA?

ČLANKI

Še vedno v dilemi? Lahko si preberete naše članke o različnih tipih rezil in njihovih namenih.

→ Prebrskaj vsebine

PODPORA

Pišite na info@osterrob.si ali pokličite 031633125 za pomoč pri nakupu!

→ Kontakt

Obiščite nas

Obiščite nas v našem novem Showroomu: Celovška cesta 280, Ljubljana. pon -sre / 9:00 - 18:00 čet - pet / 11:00 - 18:00

→ Kako do nas

PODARI DARILNI BON

Kupujete darilo, vendar niste prepričani, kateri nož izbrati? Podarite darilni bon v poljubni vrednosti! 🎁

Nakup darilnega bona