Kovana sekirca za meso

€300,00

OsterRob predstavlja posebno sodelovanje s kovaštvom Kruška!

Ročno kovana sekira za meso in ostala robustna opravila je narejena iz slovenskega visoko-ogljičnega jekla, ki je diferentno kaljen in temperiran na 52-53 Rockwella (zgornja polovica rezila je nezakaljena in spodnja kaljena, kar nudi optimalno razmerje med trdoto in trdnostjo celotnega orodja). Za boljšo in s tem hkrati tudi uporabno razporeditev mase orodja, je uporabljena tehnika distalnega tanjšanja, tako na predelu rezila kot tudi ročaja.

Sekirca je brušena za kuhinjsko uporabo (za gozdno uporabo potrebno spremeniti kot brušenja). Izbirate lahko med Kuro-uchi in polinarnim finišem rezila z vidnimi udarci kladiva. Vsaka sekirca ima svoj usnjen ovitek z ornametom in "gumbom".

Sekirce so ročno narejene. Rezilo in usnjen ovitek je pri vsaki sekirci unikaten. Pri naročilu dopišite pod opombe, kateri tip rezila vam je všeč. Tudi dimenzije rezila se lahko razlikujejo.

Dolžina: 28 cm
Dolžina rezila: 15 cm
Širina rezila: 9 - 10 cm
Debelina: 0,8 cm
Masa: 850 g

 
Kategorija: 
Proizvajalec: